Zonder plezier geen muziek, zonder muziek geen plezier! (Afrikaans spreekwoord)
Open
X

Vertel! Tijd voor een Verhaal

Al weer heel wat jaren werk ik tot mijn volle tevredenheid samen met de verhalenverteller Hans van Woerkom. Samen maken we verteltheater waarin verhaal en muziek naadloos in elkaar overgaan en elkaar wederzijds ondersteunen. Naast een stuk of twaalf theatervertellingen voor kinderen bieden we sinds een aantal jaren ook voorstellingen voor volwassenen aan, waarbij we naar gelang de gelegenheid samenwerken met een violiste (Ingeborg Cneut), of een muzikante gepecialiseerd in Middeleeuwse muziek (Helma Hartman).

Hans van Woerkom is een meeslepende verhalenverteller die vertelt met heel zijn lichaam, en zijn publiek, of het nu jong of oud is mateloos weet te boeien. Op verzoek kunnen de verhalen naar de aard van de gelegenheid worden aangepast (bruiloft, verjaardag, bedrijfsfeest, enz.).

In de voorstellingen met Hans maak ik gebruik van een keur aan (slagwerk) instrumenten, waaronder bougarabou (diep klinkende trommel uit de Casamance), fèdoundoun (waterdrum), hang (soort steeldrum), krin (xylofoontrommel), bodhran (ierse framedrum), tabor (middeleeuwse trommel), mazhar (Egyptische bruiloftsdrum), megasansula (groot uitgevallen duimpiano), gongdrum en de afrikaanse balafon. Daarnaast bespeel ik een aantal fluiten, zoals bijvoorbeeld de ocarina en de tambin.

Een lijst met voorstellingen vindt je hier: www.onnovantongeren.nl/2014/10/15/vertelvoorstellingen/

En voor de voorstellingen voor volwassenen: www.onnovantongeren.nl/2014/11/16/muzikaal-verteltheater/

Voor boekingen van onze voorstellingen neem contact op met Hans van Woerkom: www.hansvanwoerkom.nl .